Barnens Storsjön

Vi all vet vilka det är som egentligen styr och ställer där hemma- Barnen:) Glada barn ger glada föräldrar och därför har vi samlat tips för barnfamiljen som besöker Storsjöbygden. 

Jamtli historieland

26 juni–22 augusti, onsdag–söndag kl 11–17.  Upplev Jamtli Historieland där historiska hus och gårdar väcks till liv. Där får du möta människorna som lever i gårdarna och gå in i en värld där då inte är då, utan då är nu! Läs mer här.

Östnårbuan

Utanför Hackås ligger fäbodvallen Östnårbuan. Här bedriver man fäbodbruk, lägerverksamhet och givetvis fik med kolbullar våfflor, tunnbrödstutar och annat som hör sommaren till. Östnårbuan är öppen tis-sön, 11-16 från 6 juli till och med vecka 32. Hej vi öppnar tisdag den 6:juli kl 11 med kolbullar ta med barnen och hälsa på djuren, åk linbanan och lek i sandlådan mm. 

Aktiviteter på Norderön

Ta en sväng till Norderön som ni når med egen båt eller färja. Läs mer om Norderön. Här finns golf, fotbollsgolf och fribeegolf och kanoter att hyra. 

Surfbukten

Här hänger kidsen och har inga problem att aktivera sig och släppa paddan för en timme, eller en hel dag. Wakeboard, longboard, pumptrack, bad med hopptorn, SUP-brädor och mycket mer. 

Storsjöbadet 

Storsjöbadet är en klassiker och stor favorit bland barnen tack vare alla vattenrutschbanor. I sommar är utebadet öppet medan inomhusbadet håller stängt. 

Moose garden i Orrviken

Här kan ni komma nära älgen och lära er mer om skogens konung. Boka en guidad tur. 

Hara Sommarcafé

Den 21 juni öppnar Bara Sommarcafé för säsongen och håller öppet varje dag till och med vecka 33. Caféet ligger på den gamla ångbåtsbryggan med fin utsikt och perfekt läge för att slänga i ett metspö eller ta ett dopp. 

Café Stocke Titt på Frösön

Kom in på en gofika – vi erbjuder allt från hembakta kakor, härliga smörgåsar, och sallader. Från utkikstornet har du en av de bästa utsikterna över fjällen och Storsjön. 

Hoverbergstoppen

På tal om utsiktsplatser över Storsjön så är även detta en av de bättre. Här finns ett utkikstorn och på toppen finns bilder med namngivna fjäll så att den som är intresserad av kartor kan lokalisera sig. Givetvis ska ni ta en fika i toppstugan när ni är här. 

Minigolf

Minigolfbanor finns på flera ställen. Sandvikens Camping ligger naturskönt vid Storsjön, där finns en campingplats. Minigolf finns även i Badhusparken i centrala Östersund samt vid Hoverbergs Camping och vid Krokomsvikens Camping. 

Hyr en cykel 

Det finns ett flertal platser att hyra cykel på men vi väljer att nämna två nytillskott. Badhusparken där Lagg & Hoj blivit en del av den nystartade Outdoorhubben. Samt Bakgårn’s Kafé i Svenstavik som öppnar i juli för första gången. 

Boka en exklusiv Storsjöodjursspaning

Ytterligare en nyhet är att du från och med i år kan boka Storsjöodjursspaning med guide. Följ med Storsjöodjursexperten Curt Jonsson på en spännande båttur på Storsjön. Curt bjuder på spännande historier och intressant info om Storsjön och Storsjöodjuret. Från 8 år. 

Cykling

Det finns mängder av kul cykling runt Storsjön. Spana in vår cykelguide.

En ridtur 

SG Inslandshästar utanför Brunflo erbjuder ridturer för stora och små. Finns även andra ridskolor som kan erbjuda ridturer av olika slag. 

Storsjöbygden är full av äventyr och upplevelser för stora och små. Välkommen!