Njut av sjön, utsikten och känn vinden smeka din kind. Med en båttur blir hela Storsjön tillgänglig. Besök någon av Storsjöns öar och njut av en båttur i sommar. Här har vi samlat information om olika båtturer som trafikeras på Storsjön.

M/S Thomée

Det anrika fartyget M/S Thomée trafikerar Storsjön. Fartyget ägs av Östersunds kommun och driftas av Sir Winston Group som också äger Verkö Slott dit du kan resa med båten. Res med M/S Thomée på lunchkryssning, middagskryssning eller bara en skön söndagstur. Här hittar du tidtabell och mer info. Resan till Verkön tar ca 1,5 timme enkel väg och mat och dryck serveras även ombord.

Sjöexpressen

Res med Sjöexpressen på Storsjön som tar dig mellan Norderön och Verkön. Sjöexpressen avgår till Verkön Från Tivars brygga på Norderön efter bokning.

Boka resan i god tid på tel: 063-103700 eller maila oss på verkoslott@sirwinston.se. Sjöexpressen kostar 100:-/ vuxen och 50:-/barn under 12 år.

Ribbåt SuperTornado

Vill du verkligen känns vinden mot kinden så ska du satsa på en tur med Ribbåten Supertornado. Resan till Verkön tar bara 20 minuter. Passagerarna utrustas med flytoverall, flytväst och googles.

Ångaren Östersund

Att glida fram över Storsjön i den klassiska Ångaren Östersund är riktigt sommarfavorit. Ångaren Östersund ägs och drivs av en förening. Läs mer om planerade turor och vad som gäller under pandemin på deras hemsida

Storsjöodjursspaning från Svenstavik

Följ med Kurt i hans båt ut på Storsjön för en spännande spaningstur och leta efter det mytomspunna Storsjöodjuret. Spännande historier kommer att berättas, kikare finns att låna så det går att spana riktigt bra. Utifrån väder och vind hittar Kurt en bra plats att göra ett strandhugg, för att sträcka på benen och njuta av Kurts medhavda fikakorg. Läs mer om när Storsjöodjuret blev en världsnyhet och klicka här för att boka din spaning. 

Trafikverkets färjor till Norderön

Trafikverket trafikerar även två linjer med bilfärja till Norderön. Håkanstaleden går mellan Håkansta och Norderön från väster i Storsjön (resan tar 13 minuter). Isöleden går mellan Isön och Norderön från öster i Storsjön och den resan tar 11 minuter. På Norderön finns bland annat en 18-hålsgolfbana pay and play samt fotbolls- och frisbeegolf.