Norderön

Ta bilen till Norderön via vägfärjan. På Norderön finns allt som behövs för en dag med aktiviteter och smakupplevelser. Norderöns Golfklubb har en fin 18-hålsbana och för den som vill prova på något annat än klassisk golf finns här ett alternativ i form av Frisbeegolf. Vill man hellre hålla sig till vattnet kan man hyra kajaker vid Tivars Gårdsmejeri som också erbjuder lunch och middag på restaurangen eller bryggan. Tivars Gårdsmejeri har även en liten gårdsbutik där du kan köpa med dig en delikatesslåda eller ostkorg. Boka och läs mer om Tivars Gårdsmejeri. Vill man ta sig vidare över till Verkö kan man enkelt göra det från Tivars brygga där Sjöexpressen går efter bokningar. Överfarten tar endast 8 minuter och är en trevlig utflykt för att upptäcka Verkön som man annars tar sig till med båt från Östersund.

Kultur och historia

På Norderön finns en ”vikingaby” med ett långhus och tillhörande vikingaskepp, som man ibland kan skymta seglandes ute på Storsjön. Det är vikingaföreningen Österhus Vänner som driver vikingabyn. De tar emot bokningar för grupper och olika event. Läs mer om Österhus vänner.

Boende

För boende finns Willhelmsberg kurs- och lägergård som erbjuder olika sovarrangemang men även camping och ställplatser. Se mer på Willhelmsbergs webbplats. Det finns också ställplatser för husbil på Norderöns Golfklubb.

Vägbeskrivning

Från Isön och Håkansta går gratis färjor varje halvtimme på sommaren. På vintern om isen är tillräckligt tjock kan man istället ta sig över via isvägen. För tidtabeller och mer info se https://www.trafikverket.se/farjerederiet/farjeleder/Farjeleder-i-Jamtlands-lan/