Storsjön är inte bara Sveriges femte största sjö, det är också en sjö som erbjuder mängder av aktiviteter för dig som gillar att vara nära naturen. Här finns många härliga semesterminnen att samla, vare sig om du söker adrenalinkickar eller rofyllda stunder till sjöss, här finns också smakupplevelser som är värda att skriva hem om.

Båtturer på Storsjön

Det finns ett flertal olika färjor som trafikerar Storsjön sommartid. Ett klassiskt utflyktsmål är Verkön dit det avgår båtar under sommaren. Även Norderön är ett trevligt utflyktsmål. Läs mer om båtturer på Storsjön.

Surfing på sjön

På Storsjön kan du faktiskt både vindsurfa, kitesurfa och några gånger per är det till och med möjligt att vågsurfa om du befinner dig på rätt plats och har tur med väder och vind. Det är inte sällsynt att det blåser kring Storsjön, vid närmare eftertanke blåser det faktiskt nästan jämt. Det finns flera bra sufspots så spana in grupperna nedan så kan ni få lokala tips.

För mer info och lokala surftips spana in de lokala facebookgrupperna. Kiterepubliken & SurfOSD.

Hyr en båt eller SUP i Svenstavik

Nytt för i år är att man även i Svenstavik kommer att kunna hyra SUP-brädor och båtar. Mer info inom kort.

Fiska på Storsjön

Ta med spöt ut på en båttur, glöm inte kaffetermosen, mackan och en god vän. Det kommer bli en fin dag Fisket är tillgängligt runt hela Storsjön, på senare år har Bergs kommun gjort stora satsningar för att förbättra fisket och tillgängligheten även för de med funktionsvariationer. Läs mer om fiske.

Outdoorhubben Friluftsgården

I sommar blir badhusparken i Östersund en ännu skönare plats att hänga på. I år öppnar nämligen Outdoorhubben Friluftsgården vid Sjötorget. Här kommer du kunna hyra kajaker, SUP’ar (Stand Up Paddleboards), cyklar och en hel del annat sköj. Kom och häng, njut av parkens restauranger och ta ett dopp i Storsjön. Outdoorhubben är ett initiativ från Simon Jaktlund som också driver Surfbukten på andra sidan bron.

Surfbukten

Surfbukten är tveklöst ett av kidsens favorithäng kring Storsjön. Här händer det massa skoj både på sjön och på land, men i den här artikeln som handlar om det som händer på sjön vill vi slå ett slag för Surfbuktens grymma badbryggor med hopptorn, surbuktens grädde på moset är givetvis kabelbanan som gör att du kan åka wakeboard/vattenskidor mitt i centrala stan. I Surfbukten finns också ett café. Här kan du läsa mer om Surfbukten.

Storsjöodjursspaning från Svenstavik

Följ med Kurt i hans båt ut på Storsjön för en spännande spaningstur och leta efter det mytomspunna Storsjöodjuret. Spännande historier kommer att berättas, kikare finns att låna så det går att spana riktigt bra. Utifrån väder och vind hittar Kurt en bra plats att göra ett strandhugg, för att sträcka på benen och njuta av Kurts medhavda fikakorg. Läs mer om när Storsjöodjuret blev en världsnyhet och klicka här för att boka din spaning. 

Hyr en kajak på Norderön

På Norderön hittar du Tivarsgården, ett mejeri och restaurang där du dessutom kan hyra en kajak eller en trampbåt och ge er iväg på en tur.

Lits camping

Lits camping hyr ut kanoter och kajaker för både korta dagsturer och flerdagarsrturer

Har du tips på hur denna sida kan förbättras? Maila oss gärna på hej@storsjon.com.

Här en länk til mer restips i Jämtland.