Wikners i Persåsen

Wikners i Persåsen

I sann landsbygdsanda driver Wikners i Persåsen ett snickeri, en butik, en restaurang, hotell och stuguthyrning, konferensanläggning och en hel del annat. Wikners i Persåsen är att kvalificera som en institution kring Storsjön då verksamheten varit igång sedan pappa Leif startade det hela på 60-talet. Idag är det två av sönerna som driver anläggningen med den enastående utsikten över Storsjöbygden.

Träkonst och inredning

Leif som ursprungligen är lärare startade snickeriet på 60-talet och är fortfarande involverad. I snickeriet skapas hantverksmässiga möbler och inredningsdetaljer utifrån kundernas behov och önskemål. Genom åren har bland annat unika lampor, tuppar, bastulavar, bil försedd med trädetaljer, väggpaneler och inte mist Kloka klot bidragit till att sätta Wikners på kartan.

De sistnämnde kloten har satt Wikners på kartan men också satt fokus på hållbarhetsfrågan. Det är pappa Leif som skapat de Kloka kloten och den tillhörande konstinstallationen Time for Tellus som går att besöka på Wikners. Kloten finns att köpa på Wikners men man kan också vinna dem, vinnaren av Årets hållbara företag i Jämtland Härjedalen får nämligen ett klot.

Ett av Leif Wikners Klokare klot. Lägg märke till det lilla vita fröet som är en viktig del av symboliken med kloten.

Boende på Wikners i Persåsen

Här erbjuds boende i hotellrum, nyrenoverade stugor och en svit, alla inredda med trä fokus. Stugorna går även att boka som STF vandrarhem, som medlem i Svenska turistföreningen bokar du till förmånliga priser. Sommartid har vi även rum med 2-4 bäddar för självservice. Inte långt från Oviken i Persåsen hittar du en vacker och rofylld boendemiljö, nära både Storsjön och Jämtlandsfjällen. Om du tittar noga kanske du kan urskilja flera olika träslag och detaljer som träförsedda lysknappar och små tuppar som tittar fram bakom gardinen.

Restaurangen hos Wikners

Under sommaren 2023 är restaurangen på Wikners stängd på grund av en brand i restaurangköket.

Känslan för hantverk och kvalitet genomsyrar allt som görs hos Wikners i Persåsen. Så även i köket. Råvaror väljs med omsorg och man hittar många lokalproducerade alternativ på menyn. Restaurangen på Wikners i Persåsen drivs av Fjällkonditoriet som är ett lokalt företag med ett flertal konditorier i Jämtland.

Matsalen är utsmyckad och inredd med Wikners egna träkonstverk och möbler, här äter ni i en rofylld miljö med vacker utsikt över Storsjön och Hoverberg. Läs mer om öppettider och meny på deras hemsida. Här kan du läsa mer om smakupplevelser vid Storsjön.

Vinnare av Stora Turismpriset

Här om året uppmärksammades Wikners som vinnare av Stora Turismpriset i Jämtland 2020. Wikners i Persåsen vann utifrån sitt arbete med att utveckla besöksnäringen i södra Storsjöbygden samt att lyfta upplevelser som gör att besökarna väljer att stanna längre och göra mer i området.

Välkommen till en unik anläggning

Runt omkring Wikners i Persåsen finns en rik och vacker natur att upptäcka, utsikten från utkiksplatsen Knäppen någon kilometer från anläggningen är väl värd mödan, en vandring längs den mysiga kulturvandringen är en barnfavorit, eller kanske ett åk i Peråsens kälkbacke (vintertid). Andra sommarfavoriter är en tur på Storsjön eller en sväng till Hoverbersgtoppen.

Välkommen till Persåsen!

Persåsen 336, 845 72 Oviken
0643-44 55 50

Google recension