Vänner runt sjön

Vi som står bakom Visit Storsjön älskar såklart Jämtland och Storsjön men det finns många andra duktiga engagerade människor, företag och föreningar som bidrar på sina olika sätt. För att ge dig en så komplett bild som möjligt av Jämtland och Storsjön inför ditt besök vill vi tipsa om några av våra vänner kring sjön.

Destination Östersund

Destination Östersund driver utveckling av besöksnäringen i Jämtlands enda stad som ligger vid Storsjöns strand. Det Destination Östersund inte vet om Östersund är inte värt att veta. De har stenkoll på nya företag, roliga events och de bästa sevärdheterna och aktiviteterna i området. Besök de gärna på turistinforationen i stan eller deras hemsida som är fullproppad med resinspiration och tips.

Bergsliv

Det är inte säkert att Storsjön.com hade sett dagsljus om det inte var för Bergs kommun. De driver även den lokala sajten bergslilv.se för att inspirera folk till att både besöka och flytta till Berg. Besök Bergsliv.se.

Adventure Sweden.

Sajten drivs av JHT, Jämtland Härjedalen Turism. Föreningen är en stark kraft för utveckling av besöksnäringen i länet. Ett av deras bidrag till dig som gäst är Adevnatursweden.com med inspirerande långläsning om Jämtländska företeelser och sevärdheter. Besök sajten här.

Upptäck Jämtland

Sajten drivs av Sara och Sofie och de har på kort tid skapat en väldigt gedigen samling tips för dig som vill upptäcka Jämtland. Så gott som alla vattenfall som är värda att nämna och mängder av vandringsleder. Spana in sajten här.

Snilleriket

Här hittar den som vill intressanta personporträtt av personer som levt i Södra Storsjöbygden. Snilleriket.se

Visit Fjällen

Allt fler väljer att kombinera några dagar vid Storsjön med en tur till fjälls. Kanske några dagars fjällvandring eller skidåkning för att sedan njuta av natursköna Storsjön. Visit Fjällen guidar dig inför ditt besök i Jämtlandsfjällen.