Nu lanseras Visit Storsjön

Storsjön är Sveriges femte största och kanske mest mytomspunna sjö, tack vara legenden om Storsjöodjuret som tros leva i sjön. Här i Jämtlands hjärta möts sjö & fjäll, stad & land. Storsjön bjuder in till oändliga upplevelser sommar som vinter. Nu ska fler få upp ögonen för allt som finns att upptäcka kring sjön. 

Byrå bakom initiativet

I dagarna ser den nya sajten storsjon.com dagens ljus. Det är den marknadsföringsbyrån Fjällbyråns grundare Marcus Ståhl som står bakom initiativet. 

Idéen fick jag för många år sedan. Runt om i världen ser vi många sjöar som lyckats bli en stor reseanledning. Siljan, Vänern, Vättern, Garda och inte minst Loch Ness som har en liknande historia och ett eget odjur. När jag började kika närmre på det märkte jag att det gjorts försök genom åren men det har alltid börjat i projektform, nu gör jag det i egen regi så får vi se om det lyckas bättre, säger Marcus. 

Syftet med satsningen är först och främst att sätta Storsjön på kartan så att fler får upp ögonen för sjöns stora utbud av aktiviteter och sevärdheter. Men vad som är minst lika viktigt är att ena näringen kring sjön till en gemensam plattform och skapa förutsättningar till samverkan.

Jag är övertygad om att alla har att vinna på att samverka och på det sättet stärker vi varandra. Inte minst i besöksnäringen har det visat sig vara en framgångsrik satsning med destinationsorgansiationer som kan arbeta på ett övergripande plan för att stärka platsens varumärke. Det är en övermäktig arbetsuppgift för den enskilda företagaren. 

Digital marknadsföring är första steget

Genom att lansera Storsjön.com finns det en digital plattform som övertid kan växa sig stark. För småföretagare och föreningar är digitalisering en stor utmaning och samtidigt en avgörande faktor för att synas och locka besökare till sig. Fjällbyrån arbetar med att stärka företagens digitala synlighet och kan på detta sättet hjälpa många små företag och föreningar att nå ut genom bruset. 

Jag har genom åren sett hur företagen sliter för för att hålla sig uppdaterade och försöka nå ut i en allt snabbare och digital värld. Det är dessa bolag som gjort att jag startade Fjällbyrån och det är samma idé som ligger bakom Storsjön.com

Sajten som nu är live innehåller en hel del matnyttiga tips och inspiration inför ditt besök vid Storsjön i Jämtland. 

Som med all digital utveckling är det först efter lansering som det riktiga arbetet börjar. Det gäller att vara uthållig och att arbeta kontinuerligt för att det ska bli ett vinnande koncept över tid. Jag vill också uppmana alla som spanar in sajten att komma med feedback och idéer till hur hemsidan kan bli ännu bättre. 

Marcus Ståhl startar Storsjön.com

Egen finansiering 

Idag är Storsjön.com finansierad med eget kapital samt några aktörer som tidigt såg värdet av att sajten skapades, bland annat Bergs kommun. 

Min förhoppning är att fler företag ska gilla initiativet och vilja synas på storsjon.com. På det sätta skapas förutsättning för oss att fortsätta utveckla hemsidan men också utveckla konceptet ytterligare för att stärka besöksnäringen kring Storsjön. 

Även företagen positiva

Besöksnäring kring Storsjön består av många små företag som ofta drivs tack vare passion och kärlek till bygden. 

Vi är flera aktörer som länge sett behov av att man samordnar marknadsföring och gästkommunikation i ett sammanhang som inte är begränsat till vissa orter eller destinationer. Jag tycker det är väldigt kul att fler ser potential i Storsjön och vill bidra för att sätta sjön på kartan, det säger Mattias Wikner som driver Wikners i Persåsen och som är en av de engagerade entreprenörerna som stöttar initiativet Storsjön.com

Välkommen att upptäcka Storsjön med oss!

Här kan du som företagare läsa mer om hur du kan stötta initiativet och synas på hemsidan

Därför ska du besöka Storsjön i sommar!