Oviken – Bygden mellan fjäll & sjö

Oviksbygden är en del av Jämtland som har åldrats med stolthet, här finns en levande landsbygd med öppna landskap, näringsliv och engagerade invånare. Här mellan Storsjöns strand och Oviksfjällen finner du en många fina smultronställen väl värda ett besök.

Företag & besöksmål i Oviken

Mötesplast Oviken. Erbjuder lunch och fika samt aktiviteter som bowling, allaktivitetshall och gym. Läs mer här.

Fjällkonditoriet. Det som började som en café i Oviken har spridit sig över länet och finns idag på fyra platser. Fjällkondoriet är helt klart värd ett besök om du har vägarna förbi, eller till och med en omväg för att smaka på de härliga bakverken och bullarna.

Wikners i Persåsen. Här kan ni både äta, sova, upptäcka, shoppa och konferera. En anledning väl värd ett besök helt enkelt. Här kan du läsa mer om Wikners i Persåsen.

Festplatsen Fröjdholmen. På en udde i Storsjön ligger Fröjdholmen som erbjuder dans, underhållning och servering vissa kvällar sommartid.

Gårdsmuséet i Hovermo. Smedja, kvarn, kraftstation, museum och café, allt finns på samma ställe. Hitta fler sevärdheter kring Storsjön.

Hävvi i Glen. En av Jämtlands bästa restauranger som erbjuder kulinariska smakupplevelser med lokala och samiska smaker.

Historia om Oviksbygden

Bygden består av två socknar, Myssjö socken och Oviken socken. Både Myssjö och Oviken socknen har odlingsbygd närmast Storsjön. Myssjö socken ligger i öster kring Storsjön och västerut till trakterna söder om Oviksfjällen med ett fäbodområde som når 690 meter över havet. Oviken socken sträcker sig från Storsjöns Bergsvik i öster och med Oviksfjällen i norr och väster. Här fanns tidigare ett mycket rikt färbodbruk med över 30 färbodställen och Fäbodvägen som passerar

Vandringsleden Jämt-Norgevägen som är en pilgrimsled passerar Oviksbygden.

Länk till facebookgrupp om Oviken.

Välkommen att upptäcka Oviksbygden!

Vägbeskrivning

Väg 321 som går längs med Storsjöns Västra strand passerar genom Oviksbygden. Oviken ligger under en timme från Östersund.