Krokom

Krokom är en perfekt utgångspunkt för att upptäcka norra/nordöstra delen runt Storsjön. Krokom är en kommun som växer, kan det bero på närheten till Östersund och de många fantastiska naturupplevelserna runt knuten? Är du hungrig serveras både dagens lunch och à la carte vid middagstid på Krokoms Wärdshus.

I kommunen finns många aktiviteter att välja på, för en del av utbudet finns en lista på aktivitetsföretag på kommunens webbplats. Från Krokom utgår väg 340 eller “Fiskevägen” som erbjuder fiske för allt från proffs till barnfamilj. Gillar man sportfiske har man kommit rätt då det finns ett bra utbud i just Krokoms kommun.

Kultur och historia

Ett tips är att besöka Krokoms Gamla Lanthandel som är, precis som det låter, en lanthandel på gammalt vis. Här finns det nostalgivaror och lokalproducerad mat att köpa samt ett café där man på sommaren kan sitta å sippa kaffe i syrénbersån. Själva huset är ett museum i sig med olika utställningar. För kulturupplevelsen kan man också besöka biblioteket i krokom som brukar ha lite olika utställningar där besökaren uppmuntras att delta i olika aktiviteter.

Boende

Nån kilometer från Krokom centrum ligger Krokomsvikens Camping som erbjuder minigolf, lekplats och badstrand.

Vägbeskrivning

E14 går genom Krokom och är enklaste vägen för att ta sig hit med bil. Bussar från och till västra delen av Jämtlands län samt från och till Östersund stannar i Krokom. Läs mer på ltr.se. Här finns även en tågstation där man kan hoppa på/av tåg som går mellan Sundsvall och Storlien, en sträcka som är trafikerad av Norrtåg.