Hackås – En liten by med stora möjligheter

Hackås är byn mellan sjöarna Näckten och Storsjön. Här på Storsjöns östra strand finns en by med stort engagemang och en av Jämtlands vackraste kyrkor med vacker utsikt över Storsjön. Hackås ligger ungefär 40 kilometer från Östersund och här passerar både E45 och Inlandsbanan.

Företag och sevärdheter i Hackås

Café Himmelriket. Himmelriket ligger vid Hackås kyrka. Svidande vackert vid Storsjön, med Oviksfjällen i fonden. En resa i historia och fantasi, där stillhet möter upplevelse. Café Himmelriket serverar bl.a gott hembakat, har uteservering och kaffekorgar. Ett härligt besöksmål för alla! Läs mer.

Hackås kyrka. Kyrkan uppfördes någon gång inpå 1100-talet eller tidigare och är den enda i Jämtland som har en halvrund absid. Det är troligen den äldsta kyrkorna i Norrland.

Östnårbuan. Utanför Hackås ligger Östnårbuan som är en levande fäbodvall som arrangerar läger för ungdomar och driver även ett café. Läs mer.

Vandra längs med Billstaån. Billstaån rinner mellan sjöarna Storsjön och Näckten. Promenaden längs med ån är ca 3 kilometer lång och här finns grillplats för den som är sugen på en paus. Se karta över Storsjön.

Strömbacka Kvarn. Tidigare kvarn som på senare år huserat en restaurang. Fastigheten ägs idag av tre killar från bygden. Exakt vilken verksamhet som kommer att bedriver känner vi inte till men vi har förstått att mat och rekreation finns med i visionerna. Vi önskar de lycka till! Följ arbetet här.

Varmt välkomna till Hackås med utsikt över fjäll och sjö!

Vägbeskrivning

Hackås ligger på Storsjöns östra strand med fin utsikt över sjö och fjäll. Hit tar du dig smidigt via E45 eller varför inte Inlandsbanan.