Frösön

Ta dig till Storsjöns största ö som erbjuder storslagen utsikt över bland annat storsjön och Oviksfjällen. Här finns det gott om stigar för både vandring och cykling, golfbanor, restauranger och cafeér och en historia som sträcker sig långt bak i tiden. Gustavsbackens downhillområde och Surfbukten finns för de som letar adrenalinkickar.

Boende

Precis vid flygplatsen ligger Frösö Park Hotel, här finns det bland annat ett SPA inspirerat av Jämtland. Vill man ha snäppet enklare kan man ta sig till First Camp som erbjuder camping och stugor med utsikt över Storsjön eller Frösö Vallen vandrarhem som även dom erbjuder camping.

Utsiktsplats

Besök Frösötornet som ligger på Frösöns högsta punkt. Här kan man se ut över Oviksfjällen och Åreskutan men också, vid klart väder, få en skymt av Norge. På sommaren finns här även ett café, Café Frösötornet, för den som vill njuta av utsikten längre.

Kultur och historia

Frösön var historiskt sett Jämtlands centralort innan järnvägen kom och Östersund blev det naturliga valet. Här kan man besöka Frösöstenen som är världens nordligaste runsten med bland annat en avbildning av Storsjöodjuret. På Öneberget finns även rester från en fornborg. Frösö Kyrka som uppfördes på 1200-talet, med en del ombyggnationer genom tiderna, är värt ett besök. Om inte för de historiska aspekterna så i alla fall för utsikten. För den som vill veta mer finns det flera stycken kultur- och naturstigar på Frösön.

Vägbeskrivning

Från Östersund kommer man till Frösön via Frösöbron men det finns även broar som går över från Rödön i norr och Sandviken i söder. Bussar går från Östersund, sök tidtabeller på länstrafiken.